Slogan Ro
Credem in Tine!

2% din impozitul pe venit

Codul Fiscal al Romaniei prevede ca, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit platit statului, retinut pentru anul precedent, catre o organizatie non-profit. 

Tu hotarasti daca suma echivalenta a 2% din impozitul pe venit, sa mearga la stat sau, prin intermediul nostru, la tineri marginalizati din cauza situatiei precare a familiei. Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul ! Poti directiona aceasta suma in doua moduri :

  • daca ai venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii , descarca declaratia 230 completata cu datele AUAN aici :

    DECLARATIA 230

Declaratia 230 este completata deja cu datele asociatiei AUAN. Nu este obligatoriu sa completezi campul suma, organul fiscal va calcula suma corespunzatoare a 2% din impozitul pe venit, asa ca lasa casuta goala. Trebuie bifata sursa de venit (salarii/pensii). Anexa se completeaza numai daca se doreste redirectionarea unei parti din suma si altei entitati.

  • daca ai numai venituri din alte surse, descarca declaratia 200 completata cu datele AUAN aici :

    DECLARATIA 200

Declaratia 200 este completata deja cu datele asociatiei AUAN. Nu este obligatoriu sa completezi campul suma, organul fiscal va calcula suma corespunzatoare a 2% din impozitul pe venit, asa ca lasa casuta goala.

  • daca ai si venituri din salarii si venituri din alte surse, completezi ambele declaratii.

In ambele cazuri, se completeaza declaratia de mana, in doua exemplare. Una ramane la contribuabil iar una se depune direct sau trimisa prin posta cu confirmare de primire, la Administratia Fiscala a localitatii de domiciliu legal. Termenul limita pentru depunerea declaratiilor este de 25 mai anul curent pentru impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi Telefon : 0040746626974; 0040726357267; 0040741102507. E-mail : info@alexandrananu.ro Iti multumim pentru sprijin !