Tribuna – 17.12.16
21 December 2016
Christmas presents – 2016
9 January 2017

Tribuna 19.12.16

Ozana Barabancea, Radu Nechifor și Maria Cojocaru au cântat pentru AUAN

Andra MARINESCU
1264 vizualizari
Ozana Barabancea, Radu Nechifor și Maria Cojocaru au cântat pentru AUAN
Alexandra și tatăl său sunt în ceruri. De sus, o veghează pe mama Dorica, care, alături de cei dragi, familie și prieteni, duce aici, mai departe, bunătatea celor doi. În decembrie, de câțiva ani, are loc o gală ce încununează toate eforturile asociației ce poartă memoria celor doi. AUAN a urcat pe scenă, și de această dată, fără să ofere vreo recompensă financiară, artiști de renume, care și-au pus înaintea publicului, pe lângă voce, și sufletul. Radu Nechifor a fost cel care a dat zvon în țară, iar artiștii s-au adunat să susțină educația celor care nu au posibilități financiare.Evenimentul de la Sala Thalia a fost prezentat de Nicolle Stănese și a avut o încărcătură emoțională puternică, amintind de Alexandra, cea care, acum mai bine de șase ani, era cu zâmbetul larg și ajuta pe toți din jurul său, și de Ioan, tatăl ei, care, acum circa un an, a mers alături de ea, în ceruri. “E o sală plină de oameni cu suflet. Întotdeauna ne-am bazat pe oamenii care știu să umple o sală în scop umanitar”, a spus Nicolle Stănese.“Oameni dragi se duc departe…”

Cea care a deschis seara a fost Dominique Simionescu, tânăra sibiancă care iubește să cânte melodii vechi românești, pe care le interpretează întotdeauna cu dragoste și melancolie în glasul său. În memoria celor doi membri ai familiei Nanu, ea a cântat “Rândul lucrurilor toate”, piesa Paulei Seling, care a așezat în colțul ochilor spectatorilor lacrimi de emoție: “Timpul trece, trece viața/ E rândul lucrurilor toate/ Ca și roua dimineața/ Oameni dragi se duc departe…”, spune prima strofă. Dominique a cântat și “Mi-e d

or de tine”, a Mălinei Olinescu. Aceasta a fost urmată de o altă tânără talentată din Sibiu, Luana Prodea, alături de care a fost și fratele ei mai mic.

Radu Nechifor, “omul care îi adună pe toți”, așa cum a fost descris, a spus că AUAN face totul cu sufletul deschis. La gala ce a încheiat proiectul din 2016 “Credem în tine” au urcat pe scenă Dreamcatchers, cu Radu Nechifor, Anca Mărginean, Maria Cojocaru, Mihai Teacă și, la final Ozana Barabancea.

“De cinci ani, ați făcut ca multe vise să devină realitate. Eu, acum patru ani, am spus DA cu tot sufletul, ca să vin alături de voi. Am spus, de fapt, DA împlinirii mele, unei colaborări cu oameni minunați”, a spus Anca Mărginean, care a interpretat câteva dintre cântecele Mariei Tănase.

Povestea Asociației Umanitare “Alexandra Nanu” a fost spusă, în câteva minute, de președintele ei, Anca Oprean, care a subliniat programele pe care le derulează organizația și a amintit și despre zâmbetele pe care AUAN le așază, la fiecare sărbătoare, pe chipurile copiilor din proiectele organizației.

Premiu de 1.000 de euro pentru Mihai Teacă

În ultimele ediții ale galei, Helmut Detschelt, care de ani buni locuiește în Canada, a oferit, în cadrul evenimentului festiv, și un premiu în valoare de 1.000 de euro și o medalie de aur unui tânăr merituos. Anul acesta, a fost rândul lui Mihai Teacă, tânărul care a impresionat prin talentul său, câștigând și nenumărate premii la concursuri de pian. Acesta este elev în clasa a XI-a în Brașov. “Sunt foarte fericit și uimit. Nu mă așteptam la o asemenea recunoaștere. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut”, a spus Mihai, aplaudat de publicul din care făcea parte și mama sa, cu lacrimi în ochi.

“Am avut nevoie de o jumătate de viață ca să înțeleg că lumea stă în jurul dragostei. Ceea ce contează este ceea ce trăiesc în fiecare an, aici, cu voi”, a spus Helmut Detschelt.

Ozana Barabancea, la Sala Thalia

În cea de-a doua parte a spectacolului de la Sala Thalia a fost și Ozana Barabancea. “E foarte onorant și

i emoționant în același timp. Eu iubesc foarte mult Sibiul și îi mulțumesc lui Radu că m-a invitat, între noi fiind o colaborare de mai mulți ani”, a spus artista, amintind de Mihaela Runceanu, prin interpretarea “De-ar fi să vii”.

Spectacolul, care a durat mai bine de două ore, s-a încheiat în aplauzele publicului în picioare, apreciind toți artiștii care au venit fără să primească vreo recompensă financiară. Ci doar din dragoste pentru semeni.

FOTO: Răzvan NEGRU

Comments are closed.