Comunicat de presa – 03.12.2013
10 decembrie 2013
Tribuna 19.12.2013
19 decembrie 2013

Gala Umanitară „CREDEM ÎN TINE” – 2013

Pentru al doilea an consecutiv, campania “Credem in Tine” desfasurata de “Asociatia Umanitara Alexandra Nanu” – AUAN impreuna cu Asociatia Internationala de Tineret “Become”, s-a incheiat cu un spectacol deosebit, inedit si apreciat pe masura de cei prezenti in sala Thalia, pe 15 decembrie 2013.

Protagoniștii Galei Umanitare 2013 – desfasurată cu casa închisă –  au fost artiști sibieni, care, pe lângă talentul lor deosebit au și calitatea de a se fi născut cu dorința dăruirii din ceea ce ei au primit ca har. Ne face o mare bucurie să-i amintim : Radu Nechifor, Sebastian Stan, Dreamcatchers, Maria Cojocaru și Vlad Simon și invitaţii Anca Maria Mărginean, Luana Prodea și Dominique Simionescu. Spectacolul a fost prezentat de Nicolle Stanese Cioltea. Singura răsplata acceptată și primită de acești minunați artiști a fost reacția publicului : aplauze îndelungate.

Un moment important in cadrul Galei a fost decernarea unei Diplome de Excelenta si a unei Medalii de Aur unei tinere sibience, domnisoarei Camelia Oprea, pentru rezultatele remarcabile obtinute la olimpiadele nationale si concursurile internationale de matematica. Premiul a fost suportat si acordat de unul din membrii de onoare ai AUAN-lui, Domnul Helmut Detschelt – Vancouver, Canada.

Anca Oprean – Presedinte AUAN 

Buna seara si bine ati venit la a doua editie a Galei Umanitare ce incheie campania “CREDEM IN TINE” din acest an. Numele meu este Anca Oprean si sunt presedintele “Asociatiei Umanitare Alexandra Nanu”, pe scurt AUAN. Suntem extrem de incantati si onorati sa vedem ca ati raspuns initiativei noastre in numar atat de mare. Va multumim! Este a doua editie a galei umanitare, care se desfasoara cu casa inchisa, ceea ce ne bucura si in acelasi timp ne demonstreaza ca activitatea noastra este cunoscuta, sustinuta si aprecita de Dvs. [expand title=”Afla mai multe”] Scopul AUAN este sprijinirea materiala si financiara a copiilor/tinerilor cu varste intre 6-19 ani, care doresc si vor sa isi cladeasca o cariera profesionala, dar sunt lipsiti de mijloace materiale si financiare.  Proiectele AUAN se desfasoara pe perioada unui an scolar, incepand din septembrie – 10 luni. Proiectul AUAN pentru anul scolar 2012-2013 s-a incheiat cu succes. A cuprins 28 de benficiari, iar suma totala achitata / proiect a fost de aproximativ 10.000 EURO. Proiectul AUAN pentru anul scolar 2013-2014 cuprinde 18 beneficiari, iar din semestrul al II-lea vor fi 20. Ceea ce aduce nou acest proiect este introducerea categoriei BURSA. Bursierii AUAN trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :

  1. venit net / membru de familie sa fie mai mic de 500 RON;
  2. media generala sa fie intre 9 si 10;
  3. media 10 la purtare.

Evaluarea beneficiarilor se face la fiecare sfarsit de semestru scolar, considerand ca in acest mod mentinem ridicat interesul acestora in cresterea / mentinerea performantei scolare. Vom prelua noi beneficiari numai daca se incadreaza in categoria ­bursa!  Gala din aceasta seara – care dorim sa devina o traditie pentru Sibiu, vine in sustinerea proiectului AUAN din acest an, destul de ambitios.  Multumim tuturor artistilor care presteaza in fata Dvs., fara nici o recompensa financiara, membrilor AUAN a caror munca se desfasoara pe baza de voluntariat – toti dorind sa contribuie la educatia copiilor/tinerilor sibieni. Multumim:  SPONSORILOR :Wenglor Electronic,  GERONIMO-RO , WBS TRAINING AG – GERMANIA, Paconstruct ,  SCANDIA FOOD ,  7 SEVEN, CITY FLOWERS , BIOTECHNIK-ROMANIA, SIMEA SIBIU – SIEMENS, domnisoarei Paula Stupariu. PARTENERILOR :Antena 1 Sibiu, Radio Zu, Sibiu 100%, Tribuna, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. TUTUROR ZIARISTILOR, prin intermediul carora, bunele noastre intentii, ajung la cunostinta comunitatii Consiliului Judetean Sibiu si conducerii salii Thalia, care au manifestat intelegere si sprijin in demersurile noastre.[/expand] 

Acordarea premiului 

Anca Oprean, Presedinte AUAN :

Revin in fata Dvs., cu o noutate in cadrul galei. Incepand cu aceasta gala, „Asociația Umanitară Alexandra Nanu” va conferi o Diplomă de Excelentă și un Premiu unui tânăr sibian, indiferent de situația lui materială, ce s-a remarcat, la nivelul comunității, prin rezultate școlare deosebite/aptitudini/fapte, etc.. Premiem excelența, ca model, pentru beneficiarii AUAN, dar nu numai.  

În acest an Diploma de Excelența și Premiul, vor fi conferite Domnișoarei Camelia Oprea, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal”, pentru rezultatele deosebite obținute la concursuile naționale și internaționale de matematică. Premiul nu este din bugetul AUAN, ci pus la dispoziție AUAN-lui, de unul din membrii săi de onoare, Dl. Helmut Detschelt, din Vancouver- Canada, care a revenit  în țară după 40 ani, este prezent in aceasta seara aici, si il invit in scena sa inmaneze premiul.

CONCERT – Inregistrare integrala – varianta 1

CONCERT – Inregistrare integrala – varianta 2

Comments are closed.