Slogan De
Wir glauben an Dich !

Ronduldesibiu – 21 mai 2012

Asociaţia Umanitară Alexandra Nanu: sprijin material pentru copiii cu vârste între 6 şi 19 ani
La Sibiu a fost înfiinţată o asociaţie umanitară care îşi propune să ajute copiii capabili, dar cu o situaţie materială precară. Asociaţia poartă numele unei tinere, Alexandra Nanu, care a murit la doar 26 de ani şi a fost înfiinţată de apropiaţii ei.
Asociaţia Umanitară “Alexandra Nanu” există de la începutul acestui an. A fost înfiinţată de apropiaţii tinerei de la care a luat numele, după ce fata a decedat în octombrie 2010, în urma unei afecţiuni grave nebănuită la momentul respectiv. Asociaţia umanitară a fost creată de un grup de oameni uniţi de un gând comun, de a ajuta şi de a păstra vie memoria Alexandrei (foto). Preşedintele asociaţiei este una dintre prietenele sale, Cristiana Tolomeiu.
„Ne-a strâns un gând comun, Alexandra. Am făcut asociaţia şi ne-am gâncidt să identificăm ideea asociaţiei cu ea. Am copilărit împreună, am facut totul împreună, s-ar fi bucurat foarte mult şi şi-ar fi dorit aşa ceva. Era un om foarte deschis la suflet, deschis la minte, ajutător şi săritor. Ne-am gândit cum să facem să păstrăm vie amintirea ei şi am făcut această asociaţie. Din ianuarie stăm pe picioarele noastre ca şi asociaţie”, a spus Cristiana Tolomeiu.
Asociaţia a primit, până în prezent, sponsorizări de la două firme din judeţ. Scopul acesteia este acordarea de ajutoare materiale, financiare şi consiliere pentru copii şi tinerii cu situaţii familiale nefavorabile, dar dornici să-şi desăvârşească studiile.
Pentru a fi eligibili, copii trebuie să aibă între 6 şi 19 ani, venitul net pe membru de familie să nu depăşească 500 de lei şi să fie un bun elev.
Până în prezent, au fost realizate 19 anchete sociale, la tot atâtea familii, în vederea selecţiei. Din aceste cazuri, 16 au corespuns criteriilor. Reprezentanţii Asociaţiei Alexandra Nanu spun că din luna septembrie a acestui an, 20 de copii vor fi ajutaţi să studieze prin acordarea de rechizite şi suport în acest sens.
Membrii Asociaţiei au în vedere, de asemenea, organizarea de excursii şi implicarea tinerilor în activităţi extracurriculare.