Slogan En
We Believe in You!

Turnul Sfatului 30.10.2012

Turnul Sfatului 30.10.2012

25 de elevi săraci ajutaţi de AUAN să-şi termine studiile

Turnul Sfatului, Sibiu
30 Octombrie 2012 14:53 | Sibiu
Dorina Nitu

“Asociația Umanitară Alexandra Nanu” – AUAN, sprijină material și financiar copiii si tinerii, cu vârste între 6 și 19 ani, care doresc și pot să-și desăvârșească studiile, să-și clădească o carieră profesională, dar sunt lipsiți de mijloace materiale.
Cu ocazia împlinirii unui an de la înfiinţare, AUAN lansează Proiectul AUAN pentru anul școlar 2012-2013. Proiectul a fost demarat în septembrie şi se întinde pe o perioadă de zece luni, timp în care 20 de beneficiari cu vârste între 10 şi 18 ani se vor bucura de ajutorul oferit de asociaţie.
Copiii din clasele I-IV primesc 1.500 lei, cei din calsele V-VIII vor avea parte de un ajutor de 1.750 lei, iar elevii din ciclul IX-XII vor beneficia de 2.000 lei, pe parcursului unui an şcolar.
“Aceşti bani sunt destinați strict nevoilor beneficiarilor. Responsabilul de caz AUAN are obligația ca, impreună cu beneficiarul, să analizeze prioritățile nevoilor acestuia, să-și dea acordul asupra cumpărăturilor pe care urmează să le facă beneficiarul și în maximum două zile să deconteze contravaloarea facturii primită de la beneficiar, factură ce atestă achiziționarea bunurilor convenite anterior – conform contractului încheiat între AUAN și beneficiar”, spune Dorica Nanu, director executiv AUAN.
În urma anchetelor sociale, asociaţia a identificat că beneficiarii au nevoie de alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, tratamente stomatologice, aparate dentare, consulţatii oftalmologice, ochelari de vedere şi abonamente transport.
“Acest sprijin acordat de AUAN este de fapt o recunoaştere a meritelor copiilor, tinerilor ambițioși, care au rezultate bune la învățătură și vor să realizeze ceva în viață. Dacă în acest moment, toți beneficiarii cuprinși în proiectul AUAN, nu doresc să le fie cunoscută identitatea, datorită anumitor mentalități existente în societate, sperăm ca într-un timp relativ scurt, să reușim să-i facem să se simtă mândri de fapul că AUAN i-a selectat pentru a fi premiați”, mai spun reperezentanţii AUAN.