Slogan Ro
Credem in Tine!

Proiecte in derulare

PROIECTELE AUAN

Asociatia Umanitara Alexandra Nanu pe scurt AUAN, sprijina material si financiar copiii si tinerii, cu varste intre 6 si 19 ani, care doresc si pot sa-si desavarseasca studiile, sa-si cladeasca o cariera profesionala, dar sunt lipsiti de mijloace materiale. Acest sprijin acordat de AUAN este de fapt o recunoastere a meritelor copiilor, tinerilor ambitiosi, care au performante scolare si vor sa realizeze ceva in viata.

AUAN acorda burse lunare, suma de 1500 lei pentru bursierii care termina clasa a XII-a si suma de 500 lei pentru bursierii care termina clasa a VIII-a, cadouri de Craciun, Paste si eventual 1 Iunie, deconteaza suplimentar, la cerere, tratamente stomatologice/oftalmologice, sponsorizeaza participare la olimpiade, concursuri, festivaluri, etc.Afla mai multe ...

Alte activitati desfasurate de AUAN sunt:

 • identificarea si evaluarea beneficiarilor;

 • informarea in domeniu : promovarea scopului si a serviciilor oferite, precum si sensibilizarea comunitatii la problemele sociale existente in societate;

 • consiliere scolara si profesionala, daca este solicitata de beneficiar;

 • consiliere juridica daca este solicitata de beneficiar;

 • interventii de urgenta in cazuri de dificultate pentru bursierii AUAN.

Pentru toate aceste activitati AUAN a fost ACREDITATA in luna septembrie 2012.

Proiectele AUAN se desfasoara pe perioada unui an scolar, incepand din luna septembrie, timp de 10 luni. In luna august a fiecarui an, Adunarea Generala Extraordinara – AUAN analizeaza toate cazurile pentru care s-au facut anchete sociale si tinand cont de urmatoarele criterii de selectie :
    – performanta scolara;
    – solicitantul sa aiba varsta intre 6 si 19 ani;
    – venitul net / membru de familie sa fie mai mic de 800 RON;

selecteaza viitorii beneficiari ai Proiectului AUAN pentru anul scolar care urmeaza, precum si sumele alocate pentru fiecare categorie de bursa, in functie de fondurile existente. In cadrul unui Proiect AUAN, fiecare beneficiar va fi repartizat unui membru AUAN, care devine responsabil de cazul respectiv, avand obligatia de a tine o legatura permanenta cu beneficiarul si familia acestuia, cu scoala unde urmeaza studiile, monitorizandu-l, pe toata perioada proiectului, asigurand astfel desfasurarea unei activitati eficiente. Responsabilul de caz face echipa cu asistentul social si unde este cazul, cu juristul AUAN. Orice copil, tanar care se incadreaza in criteriile de selectie AUAN, mai sus mentionate, poate aplica pentru o bursa din partea AUAN, pe site-ul AUAN : www.alexandrananu.ro/Proiecte/Prezinta-ti cazul

VOLUNTARIATUL – este forma sub care se desfasoara intreaga activitate AUAN. Fondurile stranse se utilizeaza strict pentru scopul propus conform Art.64 din Statutul AUAN.

PROIECTUL AUAN PENTRU ANUL SCOLAR 2018 – 2019

Proiectul AUAN pentru anul scolar 2018 – 2019 cuprinde 50 beneficiari.

Criteriile de selectie a beneficiarilor bursieri sunt :

 • performanta scolara – definita mai jos;
 • solicitantul sa aiba varsta intre 6 si 19 ani;
 • venitul net / membru de familie sa fie mai mic de 800 RON;

AUAN a introdus patru categorii de sprijin acordat beneficiarilor :

 • 1. BURSA I – 21 beneficiari;
 • 2. BURSE II 6 beneficiari ;
 • 3. CADOURI DE CRACIUN, PASTE – 50 beneficiari.
 • 4. Interventii punctuale : acordarea sumei de 1500 lei pentru fiecare bursier AUAN care termina clasa a XII si a sumei de 500 lei pentru fiecare bursier AUAN care termina clasa a VIII-a, acordare de sponsorizari pentru copii/tineri care participa la olimpiade, concursuri, festivaluri si distribuirea tuturor donatiilor primite de la membrii si simpatizantii AUAN, beneficiarilor AUAN, in functie de necesitati.
Afla mai multe ...

I.BURS I – pentru beneficiarii care au:

 • media generala intre 9 si 10 respectiv catificativul FB -foarte bine;
 • media 10, respectiv calificativul FB,la purtare;
 • la nici o materie media sa nu fie mai mica de 7, respectiv calificativul B.

Bursele I constau in sume lunare, in functie de ciclul de invatamant si anume :

 • clasele I – IV : 250 RON / luna => 2500 RON / an scolar;
 • clasele V – VIII : 275 RON / luna => 2750 RON / an scolar;
 • clasele IX – XII : 300 RON / lun   => 3000 RON / an scolar.
 • cadouri de Paste =150RON, Craciun = 150 RON si 1 iunie – in functie de situatie;
 • donatii ocazionale facute de membrii si simpatizantii AUAN.

II. BURSE II – pentru beneficiarii care au:

 • media generala cuprinsa intre 8 si 9, respectiv calificativul B si FB la toate materiile;
 • media 10, respectiv calificativul FB, la purtare;
 • la nici o materie media sa nu fie mai mica de 6,respectiv calificativul B.

Bursele II constau in sume lunare, in functie de ciclul de invatamant si anume :

 • clasele I – IV : 150 RON / luna => 1500 RON / an scolar;
 • clasele V – VIII : 175 RON / luna => 1750 RON / an scolar; clasele IX – XII : 200 RON / luna => 2000 RON / an scolar.
 • cadouri de Paste =150 RON, Craciun = 150 RON si 1 iunie – in functie de situatie;
 • donatii ocazionale facute de membrii si simpatizantii AUAN.

III. CADOURI DE CRACIUN, PASTE si 1 IUNIE –pentru :

 • fosti beneficiari AUAN care nu se mai incadreaza in primele trei categorii;
 • frati/surori ai beneficiarilor proiectului 2018-2019 unde sunt mai multi copii in familie;
 • alti copii/tineri care apeleaza la AUAN si nu se incadreaza in nici o categorie.

Cadourile constau in vouchere in valoare de 150 RON/beneficiar de Craciun, 150 RON/beneficiar de Paste si, in functie de situatie, de 1 iunie.

IV.INTERVENTII PUNCTUALE –pentru beneficiarii care :

 • apeleaza la AUAN pentru sponsorizari in vederea participarii lor la olimpiade, concursuri, festivaluri , deci copii/tineri ce se remarca intr-un anume domeniu;
 • apeleaza la AUAN din punct de vedere material : imbracaminte, incaltaminte, diverse obiecte, etc. primite ca si donatii din partea membrilor si simpatizantilor AUAN.

Pentru a stimula cresterea performantei scolare, situatia fiecarui beneficiar va fi evaluata la sfarsitul primului semestru si, in conditiile in care se constata conditii diferite fata de cele din contract (spre exemplu, cresterea mediei peste 9), beneficiarul poate sa treaca intr-o alta categorie de bursa in alta, in baza unui Act Aditional la contract. Sumele alocate beneficiarilor sunt destinate strict nevoilor acestora, cu precadere pentru ridicarea performantei scolare. Responsabilul de caz AUAN are obligatia ca impreuna cu beneficiarul sa analizeze prioritatile nevoilor acestuia, sa-si dea acordul  asupra cumparaturilor pe care urmeaza sa le faca beneficiarul  

Bursele I si II se acorda in baza contractelor individuale incheiate intre AUAN si beneficiari.

Nevoile beneficiarilor, identificate in timpul ancetelor sociale, sunt :

 • alimente, imbracaminte, incaltaminte;
 • carti, caiete, rechizite, culegeri, dictionare, calculatoare, meditatii;
 • tratamente stomatologice, aparate dentare;
 • consultari oftalmologice, ochelari de vedere;
 • taxe participare la olimpiade, concursuri, festivaluri;
 • tabere, excursii.

Procedura de lucru : bursele se depun in contul bancar, pus la dispozitie de beneficiar, cumulat / semestru. Responsabilii de caz impreuna cu asistentul social monitorizeaza lunar beneficiarii, urmarind astfel ca fondurile alocate sa fie cat mai eficient folosite.  

Beneficiarii cuprinsi in Proiectul AUAN pentru anul scolar 2018-2019

BURSE I

 

BENEFICIAR 1

Ana este eleva in clasa a XII-a ; familie monoparentala; media generala = 9.63; venit net / membru de familie = 82 lei / luna. Bursa I = 300 lei /luna

BENEFICIAR 2

Andreea este eleva in clasa a IX-a; media generala = 9.27; venit net / membru de familie = 727 lei / luna. Bursa I = 300 lei / luna  .

BENEFICIAR 3

Petra este eleva in clasa a XII-a; media generala = 9.39 familie monoparentala; venit net / membru de familie = 709 lei.  Bursa I = 300 lei / luna

BENEFICIAR 4

Lavinia este eleva in clasa a VI-a .media generala = 9.19.; canta la vioara; venit net / membru de familie = 385 lei / luna. Bursa I = 275 lei / luna.

BENEFICIAR 5


Luiza este eleva in clasa a IV-a; media generala = F.B;  venit net / membru de familie = 385 lei / luna. Bursa I = 250 lei / luna

BENEFICIAR 6

Maria este eleva in clasa a XII-a; media generala = 9.31;  venit net / membru de familie = 387 lei/luna. Bursa I = 300 lei  / luna.

BENEFICIAR 7

Ana.este eleva in clasa a XII-a; media generala =9.60 .; venitul net / membru de familie = 709 lei; familie monoparentala. Bursa I = 300 lei / luna.

BENEFICIAR 8

Luana este eleva in clasa a VIII-a; media generala =  9.83.; Canta la pian, nai si voce; a participat si castigat numeroase premii la concursurile si festivalurile nationale; venitul net / membru de familie = 151 lei. Bursa I = 275 lei / luna.

BENEFICIAR 9

Mario este elev in clasa a V-a; media generala = F.B.; canta la pian;venitul net / membru de familie = 151 lei. Bursa I = 275 lei / luna.

BENEFICIAR 10

Andrei este elev in clasa a III-a; media generala = F.B..; venitul net / membru de familie = 408 lei. Bursa I = 250 lei / luna.

BENEFICIAR 11

Flavius  este elev in clasa a XII-a; media generala = 9.52; venitul net / membru de familie = 296 lei. Bursa I = 300 lei / luna.

BENEFICIAR 12

Dominique este eleva in clasa a XI-a; media generala = 9.31; canta foarte frumos; a participat si castigat numeroase premii la concursurile si festivalurile nationale; venit net / membru de familie = 602 lei / luna. Bursa I = 300 lei / luna.

BENEFICIAR 13

Andreea este eleva in clasa a VIII-a; media generala = 9.44; venit net / membru de familie = 296 lei / luna. Bursa I = 275 lei / luna.

BENEFICIAR 14

Floriana este eleva in clasa a IX-a; media generala = 9.63; venit net / membru de familie = 408 lei / luna. Bursa I = 300 lei / luna .

BENEFICIAR 15

Ruben este elev in clasa a VII-a; media generala = 9.23; canta la vioara si pian;  venitul net / membru de familie = 509 lei. Bursa I = 275 lei / luna. 

BENEFICIAR 16

Nicoleta este eleva in clasa a X-a;familie monoparentala; media generala = 9.72; venit net / membru de familie = 595 lei / luna. Bursa I = 300 lei /luna

BENEFICIAR 17

Marc este elev in clasa a V-a; media generala = F.B.; venitul net / membru de familie = 634 lei. Bursa I = 275 lei / luna.

BENEFICIAR 18

femeieM. este elev in clasa a XII-a. media generala = 9.50.; venit net / membru de familie = 800 lei / luna. Intretinut de bunici. Bursa I = 300 lei / luna.

BENEFICIAR 19

femeieAnamaria este eleva in clasa a IX-a ; media generala = 9.94; venit net / membru de familie = 737 lei / luna. Bursa I = 300 lei /luna

BENEFICIAR 20

Denair este elev in clasa a VII-a; familie monoparentala;media generala = 9.90; venitul net / membru de familie = 70 lei. Bursa I = 275 lei / luna.
 
 

BENEFICIAR 21

Raul este elev in clasa a VIII-a; media generala = 9.94; venitul net / membru de familie = 389 lei. Bursa I = 275 lei / luna.

 

 

 

 

BURSE II

BENEFICIAR 22

Ioana este eleva in clasa a XI-a; media generala = 8.22; a castigat numeroase concursuri la nivel national la sarituri; luata in plasament de o familie cu suflet. Bursa II = 200 lei / luna

BENEFICIAR 23

Samuel este elev in clasa a XI-a; familie monoparentala; media generala = 8.52; venitul net / membru de familie = 709 lei. Bursa II = 200 lei / luna

BENEFICIAR 24

 Marius este elev in clasa a V-a; media generala =B+FB .; venitul net / membru de familie = 488 lei. Bursa II = 175 lei / luna.

BENEFICIAR 25

Denisa este eleva in clasa a XII-a; media generala = 8.16; venit net / membru de familie = 634 lei / luna. Bursa II = 200 lei / luna, se acorda numai din sem.II.
 
 

BENEFICIAR 26

femeieP. este eleva in clasa a X-a; media generala = 8.53; venit net / membru de familie = 728 lei / luna. Bursa II = 200 lei / luna.
 

BENEFICIAR 27


Andreea este eleva in clasa a III-a; media generala = B. si F.B;  venit net / membru de familie = 786 lei / luna. Bursa II = 150 lei / luna