Slogan Ro
Credem in Tine!

Proiecte

 • Proiectele AUAN

  Asociatia Umanitara Alexandra Nanu pe scurt AUAN, sprijina material si financiar copiii si tinerii, cu varste intre 6 si 19 ani, care doresc si pot sa-si desavarseasca studiile, sa-si cladeasca o cariera profesionala, dar sunt lipsiti de mijloace materiale.

  Acest sprijin acordat de AUAN este de fapt o recunoastere a meritelor copiilor, tinerilor ambitiosi, care au performante scolare si vor sa realizeze ceva in viata. Daca in acest moment toti beneficiarii cuprinsi in proiectul AUAN nu doresc sa le fie cunoscuta identitatea, datorita anumitor mentalitatii existente in societate, speram ca intr-un timp relativ scurt, sa reusim sa-i facem sa se simta mandri de fapul ca AUAN i-a selectat pentru a fi premiati.

  Afla mai multe

  Alte activitati desfasurate de AUAN sunt:

  • identificarea si evaluarea beneficiarilor;
  • informarea in domeniu : promovarea scopului si a serviciilor oferite, precum si sensibilizarea comunitatii la problemele sociale existente in societate;
  • consiliere scolara si profesionala, daca este solicitata de beneficiar;
  • consiliere juridica, sociala si psihologica daca este solicitata de beneficiar;
  • interventii de urgenta in cazuri de dificultate pentru copiii si tinerii luati in evidenta de AUAN.

  Pentru toate aceste activitati AUAN a fost ACREDITATA in luna septembrie 2012.

  Ne propunem ca in fiecare an de Craciun si Pasti sa oferim cadouri, constand in alimente si dulciuri, tuturor copiilor si tinerilor la care AUAN face anchete sociale.

  Proiectele AUAN se desfasoara pe perioada unui an scolar, incepand cu luna septembrie, timp de 10 luni.

  In luna august a fiecarui an, Adunarea Generala a AUAN analizeaza toate cazurile pentru care s-au facut anchete sociale si tinand cont de urmatoarele criterii de selectie :

  • performanta scolara;
  • solicitantul sa aiba varsta intre 6 si 19 ani;
  • venitul net / membru de familie sa fie mai mic de 500 RON;

  va selecta viitorii beneficiari ai Proiectului AUAN pentru anul scolar care urmeaza, precum si sumele alocate pentru fiecare beneficiar, in functie de fondurile existente.

  In cadrul unui Proiect AUAN, fiecare beneficiar va fi repartizat unui membru AUAN, care devine responsabil de cazul respectiv, avand obligatia de a tine o legatura permanenta cu beneficiarul si familia acestuia, cu scoala unde urmeaza studiile, monitorizandu-l pe toata perioada proiectului, asigurand astfel desfasurarea unei activitati eficiente. Responsabilul de caz face echipa cu asistentul social si unde este cazul, cu psihologul, juristul AUAN.

  Orice copil, tanar care se incadreaza in criteriile de selectie AUAN, mai sus mentionate, poate aplica pentru un sprijin din partea AUAN, pe site-ul AUAN.

  VOLUNTARIATUL – este forma sub care se desfasoara intreaga activitate a AUAN. Fondurile stranse se utilizeaza strict pentru scopul propus conform Art.64 din Statutul AUAN.

  Tot ce s-a realizat legat de AUAN : site, mapa prezentare, carti vizita, texte, traduceri, lansare, dosar acreditare, contabilitate, acte juridice, etc. a fost exclusiv munca membrilor AUAN, a contabilei si a avocatului AUAN.